screen_sharing_software_Ammyy_Admin_logo.gif

Ammyy Admin telepítése és használata

Az “Ammyy Admin” nevű szoftver segítségével megoszthatjuk saját képernyőnket más felhasználókkal  valamint távvezérlési jogokat adhatunk nekik. Ez megkönnyíti azon feladatok elvégzését, melyekhez külső segítséget kell igénybe venni. Használata rendkívül egyszerű, melyet az alábbiakban lépésről lépésre haladva fogunk bemutatni.

 1. A szoftver letöltése

        A szoftver egyetlen .exe kiterjesztésű fájlból áll, amely a következő linkről tölthető le:

http://70.38.40.185/AA_v3.5.exe.

        Telepítés nem szükséges, a letöltés után azonnal indítható.

 1. Ha a böngészőnk magyar nyelvű, akkor az “Ammyy Admin” alapértelmezett nyelve is a magyar lesz. Indítás után a következő ablakot látjuk majd:

ammy1.jpg

A szoftvert alapvetően kétféleképpen tudjuk használni: kliensként engedélyt adhatunk másoknak, hogy lássák a képernyőnket valamint távolról vezéreljék a számítógépünket, operátorként pedig  rácsatlakozhatunk mások rendszerére. Jelen esetben az első opció a lényeges.

 1. Ahhoz, hogy engedélyt adjunk valakinek a számítógépünkbe való betekintéshez és irányításhoz, meg kell adnunk az úgynevezett “ID”-nket az ominózus félnek egy általunk választott kommunikációs csatornán keresztül (pl. Skype). Ez egy nyolcjegyű szám, ami a kijelölt részben található:

ammy3.jpg

 1. Miután ezt megtettük, a másik fél csatlakozást fog kezdeményezni a számítógépünkhöz. Az alábbi ablak fog felugrani, ahol az “Elfogad” gombra kattintva tudunk engedélyt adni a csatlakozáshoz. Ha valamilyen okból kifolyólag az “Elutasít” gombra kattintottunk, akkor a csatlakozási kezdeményezés megszakad és nem valósul meg a távvezérlés.

ammy2.jpg

 1. A csatlakozás engedélyezése előtt több lehetőséget is bepipálhatunk, melyeket angol nyelven jelenít meg a szoftver.
 • View screen – ez teszi lehetővé, hogy a kapcsolódó fél lássa a számítógépünk képernyőjét.
 • Remote control – bepipálásával engedélyezzük, hogy a kapcsolódó fél irányíthassa a számítógépünket.
 • File manager – segítségével fájlokat küldhetünk és fogadhatunk.
 • Voice chat – lehetővé teszi a szóbeli kommunikációt a folyamat közben.
 • RDP Connection – ez az opció legyen bepipálva.

Az “Elfogad” gomb alatti opciót akkor kell bepipálni, ha gyakran osztjuk meg számítógépünk képernyőjét ugyanazzal a személlyel, és az “ID” megadása után nem szeretnénk minden alkalommal megerősíteni a kapcsolat létrejöttét. Ebben az esetben a kapcsolat automatikusan létrejön a következő alkalommal. Ezt az opciót nem javasoljuk, mert lehetőséget biztosít a számítógépünkkel való visszaélésre.

 1. A létrejött kapcsolatot bármikor megszakíthatjuk a “Leállítás” gombra kattintva:

Ammy4.jpg

 1. Ha újabb csatlakozást szeretnénk kezdeményezni, a folyamatot meg kell ismételni.