A BookStore-ban lehetőségünk van igény szerinti, speciális lekérdezéseket futtatni. Az ehhez szükséges SQL kódot a Trendsoft munkatársa készíti el és küldi e-mailben.

A speciális lekérdezések menü az “Egyéb” fül alatt található.

Új speciális lekérdezés készítése

  1. Kattintsunk az “Új” feliratú gombra.

Eg1.jpg

  1. A megnyíló ablakban adjuk meg a lekérdezés nevét, valamint másoljuk be a Trendsoft munkatársától kapott SQL kódot.

Eg2.jpg

Célszerű kitölteni a “Megjegyzés” mezőt is, hogy a későbbiekben át tudjuk látni az egyes lekérdezések részleteit. Kategória hozzáadása opcionális.

A “Riport név” mező kitöltése, valamint a “Panel beszúrása” gomb használata nem szükséges a lekérdezés elkészítéséhez.

  1. Az új lekérdezés létrehozásához kattintsunk az “Ok” gombra. Ezt követően az új lekérdezés szerepelni fog a lekérdezések listájában.

A lekérdezés indításához válasszuk ki a kívánt elemet, majd kattintsunk az “Ok” gombra. A megjelent speciális lekérdezés eredményét ki tudjuk nyomtatni, valamint Excel fájlba is elmenthetjük. Ezek a lehetőségek a táblázaton való jobb egérgomb kattintással érhetők el.

Speciális lekérdezés szerkesztése

Válasszuk ki a listában a szerkeszteni kívánt lekérdezést, majd kattintsunk a “Szerk.” feliratú gombra. A felugró ablakban módosítani tudjuk az SQL kódot, valamint a lekérdezéshez tartozó megjegyzést.

Keresés a lekérdezések között

Amennyiben sok lekérdezésünk van, keresni is tudunk közöttük az ablak felső részén található keresőmező segítségével.

A lekérdezéseket kategóriák szerint is csoportosíthatjuk, amennyiben a lekérdezés elkészítésénél választottunk egy kategóriát.

Tetszőleges számú saját kategóriát tudunk hozzáadni a BookStore szoftverben. Ehhez kattintsunk a felső “Beállítások” fülre, majd azon belül az “Egyéb” menüponton belül válasszuk a “Spec. lekérdezés kategóriák” lehetőséget.

Eg3.jpg